Ga naar hoofdinhoud

Epic Norway 2023

Na een onvergetelijke Epic Scotland in 2019 en een ongezien mooi Epic Croatia in 2022, trekken we volgend jaar naar het magische Noorwegen voor een “once-in-a-lifetime” experience: EPIC NORWAY 2023 “Up to the North” (by Epic Tours).

Epic tours organiseert in 2023 zijn grootste avontuur tot nu: een epische tour door het fabelachtige Noorwegen. En dat doen we niet zomaar. Volg even met ons mee…

We hebben, speciaal op vraag van onze epic fanaten, 2 mogelijkheden uitgedokterd:

• Mogelijkheid 1:  9-daagse

Prijs: 6200 euro exclusief btw voor een wagen met 2 personen.

Data: 15 juni (namiddag)  – 23 juni

• Mogelijkheid 2: 13-daagse

Prijs: 8900 euro exclusief btw voor een wagen met 2 personen.

Data: 15 juni (namiddag)  – 28 juni

Deze prijzen zijn altijd incl ontbijt en avond diner (3 of 4 gangen) – Exclusief heen en terugreis

Voor de mensen die dit wensen hebben we ook een ALL incl formule. Deze zal veel meerwaarde bieden in de ervaring van de volledige reis.

Prijs per persoon = 1150 Eur (9 daagse)
Prijs per persoon = 1800 Eur (13 daagse)

Volgende zaken zitten in deze prijs:

Transport HEEN van wagen en luxe cabine 2pers in een cruiseboot, vertrek vanuit NL.
Incl welcome drinks + verwelkoming van de schipper + avond diner op de boot + show + welness (excl drinks)
• Incl lichte lunch op de meeste dagen (behalve op de vrije dagen)
• Incl vaste aperostops
Aangepaste wijnen bij alle avond diners (behalve vrije dagen)
• Incl ET diner in Ra Nee ** star michelin – incl wijnen
• Incl toegang reservatie ski lift / uitkijkpunt Geiranger

Indien je deze all incl mogelijkheid er niet bijneemt zal je de aparte zaken wel zelf kunnen afrekenen ter plaatse. Voor de lunches zullen we ook werken in de roadbook met een selectie (3-tal) door te geven waar men vrij kan kiezen.

Zo hopen we dat ieder van jullie de gewenste keuze kan maken.
Indien hulp hierin contacteer me dan op de info avond of bel mij persoonlijk.

Nice to know: er worden ook 2 rustdagen voorzien, er zijn ook 2 halve dag ritten voorzien (13 dagen tour, de helft voor de 9 dagen tour)

Zo ook het transport heen met de cruiseboot vanuit Nederland is inclusief in deze prijs. Prijs huiswaarts, is nog niet opgenomen in deze prijs. Afhankelijk van uw keuze.

We stoppen zoals gewoonlijk weer op unieke viewpoints, kunstobjecten en gebouwen langs heen een eigen opgemaakt roadbook / GPX. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop en leggen we de meest legendarische wegen en passen af die het mooie Noorwegen te bieden heeft. We rijden geen enkele dag meer dan 250 kilometer, zodat we optimaal kunnen genieten van elkaar, onze wagens en de adembenemende omgeving en wegen.

Hierbij een kort overzicht van de routes:

• Kustweg Jæren : wegen langs kiezelstranden en zandduinen zorgen voor onvergetelijke indrukken van de oceaan en het licht, vuurtorens en culturele monumenten. We zien de Noordzee op een manier waarop we ze nog nooit zagen.

• Ryfylke : dit wordt een rit vol contrasten. Een rit in het grensgebied tussen de archipel en de hoogveen, van Lysefjorden naar Sauda en over de bergpas naar Røldal. Hier kom je hoge kale bergen, weelderige hoogtes, steile hellingen en diepe fjorden tegen. De berg Saudafjellet vertoont kenmerkende natuurlijke elementen: het is er ruw, ruig en onverzettelijk (een beetje zoals Epic Tours zelf 😉 ).

• Hardanger : een rit door machtige decors die al meer dan een eeuw toeristen trekken. Het is geen geheim dat Hardanger net een ansichtkaart is en bijna overal waar je kijkt, zul je je ogen uitkijken naar donderende watervallen of fruitbomen in bloei. De wegen in Hardanger leggen hun eigen tempo op en je niets anders dan je aanpassen aan het natuurlijke tempo. De weg kan een plateau langs een steile vallei volgen of letterlijk door een appelboomgaard lopen. Are you up to this?

• Aurlandsfjellet in combinatie met Sognefjellet of de sneeuwweg tussen de fjorden. Deze schilderachtige route geeft je veel krachtige indrukken en de contrasten tussen de fjord en de hoge berg, waar trouwens het grootste deel van het jaar sneeuw ligt, zijn groot. Een van de meest karakteristieke kenmerken van deze route is het desolate en ogenschijnlijk volkomen ongerepte landschap waar het doorheen loopt, op naar meters hoge sneeuwmuren. We zullen rijden door de hoogste bergpas van Noord-Europa op zo’n 1425 meter hoogte.

• Gamle Strynefjellsvegen in combinatie met Geiranger: het letterlijke toppunt van ons avontuur en de reis. Een dag om nooit te vergeten. We vertrekken van ons pittoreske hotel in Grotli door een onverharde weg die enkel voor ons wordt geopend die ochtend. De weg waar vele chauffeurs van dromen om eens in hun leven te nemen en hun bolide de sporen te geven.

• Trollstigen : Trollstigen brengt u in nauw contact met dit wilde en prachtige landschap. De paden en trappen naar de uitkijkpunten nodigen uit tot rondslenteren. We nemen dan ook onze tijd om deze unieke plek te ontdekken. Het grootste uitkijkplatform steekt uit over een richel en zweeft 200 meter boven de Trollstigen-weg die de steile berghelling op slingert. Het platform heeft verschillende uitkijkpunten die geschikt zijn voor zowel de brutale als de voorzichtige bezoekers.

• Atlanterhavsvegen (optioneel): “De weg over de zee” – de Atlantische weg – is een lust voor het oog, aangezien hij elegant van eilandje naar eilandje kronkelt over zijn zeven bruggen. Natuur en moderne techniek ontmoeten elkaar en creëren deze hoogst unieke rij-ervaring. De reis voert je van het vruchtbare culturele landschap van de kust over heidevelden naar kale rotsen langs de verweerde open baai van Hustadvika. Atlanterhavsvegen wordt beschreven als ’s werelds “mooiste” rit.

• Rodane : een rit die een ontmoeting met de Noorse natuur biedt in het goed bereikbare grensgebied tussen hoge bergen en eeuwenoude cultuurlandschappen. Het langzaam veranderende landschap met zijn torenhoge bergen is een onvergetelijke ervaring, zo rij je tussen 2000 meter hoge toppen in een uniek landschap bedekt met verblindend witte sneeuw. Misschien is het dit gevoel dat ervoor heeft gezorgd dat zoveel kunstenaars en schrijvers inspiratie hebben gevonden in Rondane en misschien is dit de reden waarom mensen generaties lang keer op keer terugkeren naar Rondane.

We hebben ook enkele culinaire hoogtepunten op de planning:

• Private diner (on a secret location) – By Re-Naa (2star – Michelin Gids, chef Sven Erik Ranee): de topper van de Noorse keuken gaat speciaal voor ET nog eens de uitdaging aan. Epic Norway diner op een geheime speciale locatie. Op naar iets intiems , wonderbaarlijk en EPIC. https://www.restaurantrenaa.no/en/renaa/

• Boen Gård : starten van ons episch avontuur doen we in stijl. Opening Diner in Boen Gård, liefdevolle gerestaureerde gebouwen in een prachtige landelijke omgeving maken dineren hier tot een onvergetelijke ervaring. De omliggende tuinen, weilanden en rivier zorgen voor de groenten, fruit, kruiden en vis waar de klassiek geschoolde keuken zo respectvol en vakkundig mee omgaat. Dit allemaal aangevuld met een indrukwekkende wijnkelder. http://www.boengaard.no/

• Bezoek en rondleiding in Under: jammergenoeg is Under enkel open ’s avonds en kunnen ze slechts 25 personen plaatsen. Maar dit wil niet zeggen dat we hier niet passeren voor een unieke ervaring. Chef Nicolai geeft speciaal voor ET een rondleiding met enkele unieke hapjes en een heerlijk glas Ruinart champagne – https://www.under.no/

Ook op het vlak van hotels worden jullie verwend. Dit start al bij het vertrek. We regelen voor jullie de Deluxe en suite hutten op de heenvaart (inclusief sauna) richting Kristiansand. Volgende hotels staan voorlopig in de planning:

• Boen Gård: privatief voor ET – opening diner – http://www.boengaard.no/en
• Hotel Victoria (het oudste hotel van Stavanger): 2 dagen https://www.hotel-victoria.no/
• Hotel Ullensvang + SPA: https://www.hotelullensvang.no/en/
• Fretheim hotel – https://fretheim.norway-hotel.com/nl/
• Grotli Høyfjellshotel: Noorse avond + show + sauna – https://www.grotli.no/
• Øye hotel – https://www.unionoye.no/en
• Angvik Gamle Hanelssted – 2 dagen (terugkomst optie 1) + SPA –  https://www.classicnorway.com/hotels/angvik-gamle-handelssted/
• Rodane river lodge: belgische avond + eigenaars – https://rondaneriverlodge.no/
• Hoel Gård – https://hoel-gaard.no/
• The Thief (Oslo): Grand Finish + diner, centrum hotel, inclusief SPA – https://thethief.com/

Upgrade van kamers is steeds mogelijk op aanvraag, prijs op maat.

De terugreis is in onze prijzen nog niet ingerekend wetende dat er heel wat van jullie dit zelf graag uitstippelen en kijken hoelang jullie nog wensen te blijven. Er zijn heel wat mogelijkheden: M.a.w. bent u van plan om terug te rijden, te varen of te vliegen (met wagen op transport), dan kan dit allemaal voorzien worden in onderling overleg. Aan u de keuze. Epic Tours staat u graag bij met raad en daad.

Wij nodigen jullie graag uit voor onze info-avonden:

• Woensdag 21 December om 20u30 @ Loppem (kantoor The Collective)
• Vrijdag 20 Januari om 20u30 @ Loppem (kantoor The Collective)

Dit telkens met een natje en een droogje en een mooi uitgebreide presentatie met ruimte voor vragen.

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor één van de twee info avonden.

  Datum

  Naam

  Voornaam

  Telnr

  Email


  Via onderstaande button kunt u zich inschrijven voor de Epic Norway tour zelf.

  We limiteren de plekken tot maximaal 20 wagens, dus wees er snel bij.

  De organisatie voorziet geen technische back-up team of pechbijstand. Voorzie dus een wagen die technisch inorde is.

  Let’s make it Epic – Together.

  Simon Warlop

  Back To Top