Ga naar hoofdinhoud

La Dominanta 2022

La Dominanta part 1 – 2022

La Dominanta is voor Epic Tours de start van een nieuwe episode: een saga van ritten gericht tot historische gekende toplocaties. Hier gaan we niet het ongekende tegemoet, geen zoektocht naar avontuur, maar een tocht doorheen Europese hotspots, gekende roemrijke hotels en de oerregio’s van ons eigen prachtig Europa.

Het doel is Venetië te halen in 2 etappes. Net als Hannibal voeren we langs en rond de Alpen met onze favo bolide zoekend naar nieuwe onbereden wegen die ons telkens opnieuw verbazen met verzichten en culinaire hoogstandjes. Dit gepaart met luxe overnachtingen en avonddiners op hoog niveau of in unieke accomodaties.

We take it to the next step! Ready for this epic ride?

(Voorlopige) planning:
PART 1: Luberon TO Turijn

Dag 1: vrijdagavond 7 oktober: Grand opening Diner in het roemrijke La Bastide * – Genieten jullie mee?
Hotel Bonnieux

Alles draait rond het moment. Die van delen en (her)ontdekken. Noël Bérard en Mathieu Guivarch nemen ons mee in een unicum. Net als bij La Bergerie bereiden de chef-koks van Capelongue bij La Bastide hun gerechten vlak voor ze geserveerd worden met ontroerende spontaniteit: van het land tot op het bord. Versheid is de sleutel, passie in de voordeur. Deze opener van ons event wil je niet missen.

Dag 2: zaterdag 8 oktober –  Luberon – Mont Ventoux:
Voor de mensen die de kale al eens met de fiets overwonnen hebben, moet ik niet meegeven dat dit een pareltje is. Uniek in zijn soort, een legende. Zo ook de weg er naartoe en de weg terug door en naar de Luberon. Cruisen tijdens de afdaling naar Salt en finishen vroeg in de namiddag om te genieten van de nazomer zon in ons prachtig hotel.

Dag 3: Luberon – Provence
We starten met een korte tussenstop in de Vaucluse en stoppen bij één van dé monumenten van de Provence (iets met een abdij tussen paarse bloemetjes) om dan in volle snelheid door te trekken naar de Gorge de Verdon voor een frisse lunch. In de namiddag rijden we dwars door de kliffen van de Var richting onze finish aan de rand van Fayence. Een privé-domein die groter is dan Monaco zelf 😉: welkom in Terre Blanche met opnieuw een culinaire parel om te ontdekken – La Faventia *.

Dag 4: Provence – Isola 2000
Eerst laat ik jullie ongeziene wegen in de Var ontdekken. Kronkelend rijden we van de éne haarspeldbocht naar de andere. Verzichten als we de Côte D’azur op een andere manier leren kennen. Wegen alsof Van Gogh ze zelf met enkele penseelstroken tegen de bergwand heeft geplaatst. Met een prachtige beklimming en (piep)kleine wegen gaan we naar de zuidelijke Alpen, door enkele gorges over de Marcantour op naar de grens met Italië, op naar la Dolce Vita. Voor we de grens overstreken maken we nog een stop in het gerenomeerde Isola 2000. In een echte après ski stijl, gaan we deze avond tegemoed waar we verwelkomd worden in een skihut. Op naar een avond vol ambiance.

Dag 5: Isola 2000 – Piemonte
We starten met een pittige beklimming van de Col de Lombarde. Op de top rijden we Italië binnen. Op naar de eeuwige wijnvelden van Barolo, Asti en Alba. Laat Bocelli maar eens goed door de boxen knallen, wij zijn klaar voor een goed glas wijn en een heerlijk zwoele avond met een authentiek Italiaans diner onder de platanen. Opnieuw worden we ‘s avonds gastronomisch verwend door één van de oudste michelin restaurants van Italië – Giudo Restaurant *

Ik kan je vertellen dat we een exclusief bezoek plannen aan de wijnkelders die meer dan 300 jaar in koninklijke Italiaanse handen waren. Weet je dat dit een locatie zal zijn die ons zal bij blijven?

Dag 6: Piemonte – Turijn
Na de heerlijk afsluiter gisteren, doen we het vandaag (iets) rustiger aan met een korte rit richting Turijn. We rijden langs de heuveltoppen van deze wijnstreken, één van de mooiste regio’s ter wereld, naar een monument van een hotel: Castello di Pavone.  Autenticiteit ten top. Dit hotel en restaurant won meer prijzen dan dat ze aan de muur kunnen hangen. Met deze historisch plek sluiten we graag het eerste deel van onze tour af.

PART 2: 2023: Lake Como TO Venice 2023

Dag 1: rond Como
Dag 2: Como to lake Iseo
Dag 3: Lake Iseo to Lake Garda
Dag 4: Lake Garda  en omgeving
Dag 5 : Omgeving + Finish Venetië

Er zijn telkens vooraf boekingen in de hotels mogelijk, dit op start en finish.  Upgrade van kamers op aanvraag mogelijk. Op de meeste dagen is er lunch voorzien en diner incl. wijnpakket.

Dit is een voorlopige agenda. Hotels kunnen nog aangepast worden. Eind augustus op ACD 2022 wordt de finale rit en de andere locaties vrijgegeven.

Epic Tours streeft er naar hun deelnemers een ongelooflijke ervaring te bieden en dit met uw favoriete bolide in een luxueus en uniek kader. Wij geven mee dat wij geen reisorganisatie zijn, maar een event organiseren. Annulaties zijn m.a.w. niet mogelijk na betaling (wel te bespreken, na overleg).

Back To Top